Moja korpa 0
Kupiti Baclofen generički u Hrvatskoj - Najbolji izbor za liječenje

Kupiti Baclofen generički u Hrvatskoj - Najbolji izbor za liječenje

Baclofen generički je lijek koji se koristi za liječenje mišićnih grčeva i spastičnosti. Djeluje opuštajući mišiće i smanjujući napetost, čime poboljšava pokretljivost i olakšava svakodnevne aktivnosti pacijenata s tim problemima.

Aktivni sastojak: Baclofen

 • Dostava 4-9 dana
 • Načini plaćanja
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Besplatna dostava za narudžbe veće od 200.00€

Baclofen Generički

Informacije o lijeku

Baclofen i njegova aktivna supstanca

Baclofen je mišićni relaksant koji djeluje na središnji živčani sustav. Koristi se u liječenju spastičnosti mišića koja se može pojaviti kod višestruke skleroze, cerebralne paralize, kao i nakon moždanih udara. Aktivna supstanca baclofen smanjuje učestalost i težinu grčeva mišića, povećavajući pokretljivost i smanjujući bol.

Baclofen djeluje kao agonist GABA-B receptora, što rezultira opuštanjem skeletnih mišića. Ovaj mehanizam djelovanja čini ga učinkovitim u smanjenju spastičnosti i poboljšanju funkcionalnosti kod pacijenata.

Lijek je dostupan u obliku tableta i treba ga koristiti prema uputama liječnika. Važno je pridržavati se propisane doze i ne prekoračiti preporučene količine.

Indikacije za upotrebu

Baclofen se primjenjuje kod odraslih i djece starije od 12 godina za liječenje spastičnih stanja mišića. Primjerice, koristi se kod pacijenata s multiplom sklerozom, cerebralnom paralizom, kao i kod pacijenata koji su pretrpjeli moždani udar ili imaju spinalne ozljede.

Osim toga, Baclofen može biti koristan u liječenju određenih vrsta kronične boli, kao što su bolovi povezani s ozljedama leđne moždine. Njegova primjena u ovim slučajevima treba biti pod strogim liječničkim nadzorom.

Informacije o propisivanju

Ograničenje primjene lijeka

Baclofen se ne preporučuje osobama s poznatom preosjetljivošću na bilo koju od njegovih komponenata. Također, treba biti oprezan pri upotrebi u bolesnika s renalnim poremećajima, epilepsijom i kod onih koji imaju povijest mentalnih poremećaja.

Osim toga, upotreba Baclofena može biti ograničena u pacijenata s respiratornim problemima, jer može doći do respiratorne depresije, osobito pri visokim dozama. Stoga je važno redovito pratiti pacijente tijekom terapije.

Indikacija po HZZO

U Hrvatskoj, Baclofen je odobren za upotrebu i financiran od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u liječenju spastičnosti mišića. Pacijenti koji zadovoljavaju određene kriterije mogu dobiti lijek na recept pod subvencioniranim uvjetima.

Za točne informacije o uvjetima pod kojima je Baclofen dostupan kroz HZZO, preporučuje se konzultacija s liječnikom ili farmaceutom.

Doziranje i način primjene

Doziranje Baclofena treba individualizirati prema potrebama i reakciji svakog pacijenta. Uobičajeni početni režim uključuje postupno povećavanje doze kako bi se smanjio rizik od nuspojava.

Početna doza je obično niska, a zatim se postepeno povećava dok se ne postigne optimalan odgovor. Maksimalna dnevna doza ne bi trebala prelaziti određene granice koje će odrediti liječnik.

Važno je redovito konzultirati se s liječnikom i ne prekidati terapiju bez njegovog znanja, jer naglo prekidanje može dovesti do povlačenja simptoma, uključujući i napade.

Režimi liječenja i doze

Režimi liječenja Baclofenom mogu se razlikovati ovisno o vrsti i težini spastičnosti, kao i o individualnim odgovorima pacijenta. Uobičajeno, liječenje započinje s nižim dozama koje se postepeno povećavaju do dosega optimalne doze.

Pri postavljanju doze, liječnik će uzeti u obzir pacijentove potrebe, moguće nuspojave i interakcije s drugim lijekovima koje pacijent uzima. Redovite konzultacije su ključne za osiguravanje sigurnosti i učinkovitosti terapije.

Pacijenti trebaju strogo slijediti upute liječnika o doziranju i ne smiju mijenjati dozu bez konzultacija s liječnikom.

Trudnoća i dojenje

Korištenje Baclofena u trudnoći

Baclofen se treba koristiti tijekom trudnoće samo ako je to apsolutno neophodno i ako potencijalna korist opravdava potencijalni rizik za fetus. Nema dovoljno podataka o sigurnosti Baclofena u trudnoći, stoga se preporučuje oprez.

Za vrijeme dojenja, Baclofen može preći u majčino mlijeko, što može imati utjecaj na dojeno dijete. Ako je upotreba Baclofena neizbježna, potrebno je pažljivo pratiti stanje dojenog djeteta.

Preporuke za upotrebu

Preporučuje se da se Baclofen koristi prema uputama liječnika. Pacijenti bi trebali izbjegavati upravljanje vozilima ili upotrebu teških strojeva dok se ne utvrdi kako lijek utječe na njih, jer Baclofen može uzrokovati pospanost ili vrtoglavicu.

Pri promjeni doze ili prestanku uzimanja Baclofena, važno je pratiti upute liječnika kako bi se izbjegli simptomi povlačenja. Pacijenti također trebaju izbjegavati konzumaciju alkohola tijekom terapije Baclofenom.

Pakiranje i cijena

Baclofen generički je dostupan u različitim pakiranjima i koncentracijama. Cijene mogu varirati ovisno o proizvođaču i ljekarni, stoga se preporučuje usporedba cijena prije kupnje.

Pacijenti bi trebali provjeriti dostupnost lijeka u svojoj lokalnoj ljekarni te se posavjetovati s farmaceutom ili liječnikom za dodatne informacije o pakiranjima i cijenama.

Najbolja ponuda za Baclofen online na tržištu

Baclofen se može kupiti online, no važno je osigurati da je kupovina izvršena putem pouzdanih i licenciranih izvora. Online cijene se mogu razlikovati i često nude povoljnije uvjete.

Pri kupnji Baclofena online, važno je provjeriti autentičnost web stranice i osigurati da se radi o licenciranom pružatelju farmaceutskih usluga. Također, preporučuje se konzultacija s liječnikom prije online kupnje.

FAQs za Baclofen generički

Pitanje 1: Kako Baclofen generički djeluje?

Odgovor: Baclofen generički je mišićni relaksans koji djeluje na središnji živčani sustav. On smanjuje napetost mišića i pomaže u kontroli grčeva.

Pitanje 2: Koji su mogući nuspojavi Baclofen generičkog?

Odgovor: Nuspojave mogu uključivati pospanost, vrtoglavicu i probavne smetnje. Važno je konzultirati se s liječnikom ako primijetite bilo kakve neželjene reakcije.

Pitanje 3: Kako i kada trebam uzimati Baclofen generički?

Odgovor: Uzimajte Baclofen generički prema uputama svog liječnika. Obično se uzima oralno, s hranom ili bez nje. Važno je pridržavati se propisane doze i rasporeda.

Pitanje 4: Mogu li koristiti Baclofen generički ako imam određena zdravstvena stanja?

Odgovor: Prije početka uzimanja Baclofen generičkog, obavijestite svog liječnika o svim postojećim zdravstvenim stanjima i lijekovima koje koristite. Liječnik će procijeniti je li Baclofen generički prikladan za vas.

Novi Komentar

Web stranica
Isporuka
Cijena / Performanse
Preporuka
CAPTCHA