Moja korpa 0
Kupite Xenical generički online - bez recepta i po n

Kupite Xenical generički online - bez recepta i po n

Xenical generički je lijek koji se koristi za smanjenje tjelesne mase kod osoba koje pate od prekomjerne debljine ili pretilosti. On djeluje inhibirajući apsorpciju masti u tijelu, pomažući pacijentima u postizanju zdravijeg tjelesnog sastava.

Aktivni sastojak: Orlistat

 • Dostava 4-9 dana
 • Načini plaćanja
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Besplatna dostava za narudžbe veće od 200.00€

Xenical Generički

Karakteristika Detalji
Aktivni Sastojak Orlistat
Doziranje 120 mg po kapsuli
Trajanje Djelovanja Nekoliko sati
Primarni Učinci Smanjenje apsorpcije masti iz hrane

Kako Xenical Djeluje?

Što je Xenical?

Xenical je brendirani oblik generičkog lijeka orlistat, namijenjen za pomoć u gubitku težine. Ovaj lijek djeluje tako što blokira razgradnju i apsorpciju masti u tijelu, što dovodi do smanjenja unosa kalorija i potiče gubitak težine.

Koristi se kao dio opsežnijeg plana mršavljenja koji uključuje dijetu s niskim udjelom masti i redovitu tjelesnu aktivnost. Xenical je dostupan na recept i koristi se za liječenje pretilosti.

Xenical je posebno učinkovit u smanjenju težine u kombinaciji s promjenama životnih navika. Ovaj lijek nije zamjena za zdrav način života, već je dodatak koji pomaže u ostvarivanju ciljeva mršavljenja.

Kako orlistat djeluje?

Orlistat, aktivni sastojak u Xenicalu, djeluje tako što inhibira lipaze, enzime odgovorne za razgradnju masti u crijevima. Kada se masti ne razgrade, one se ne mogu apsorbirati u tijelo i izlučuju se nepromijenjene.

Ovaj mehanizam sprječava apsorpciju oko 30% masti iz hrane. Zbog toga se smanjuje ukupan unos kalorija, što dovodi do gubitka težine.

Orlistat je učinkovit u smanjenju tjelesne mase, ali se mora koristiti uz promjene u prehrani i povećanu tjelesnu aktivnost za najbolje rezultate.

Koliko je učinkovit Xenical Generic?

Xenical Generic je pokazao značajnu učinkovitost u kliničkim ispitivanjima. Većina korisnika doživjela je gubitak težine, posebno kada su lijek koristili u kombinaciji s dijetom s niskim udjelom masti i redovitom tjelesnom aktivnošću.

Neki korisnici su izvijestili o značajnom smanjenju tjelesne mase već unutar prvih nekoliko mjeseci korištenja. Učinkovitost lijeka može varirati ovisno o individualnom odgovoru tijela i usklađenosti s preporukama za prehranu i vježbanje.

Uz to, Xenical može pomoći u smanjenju rizika od razvoja bolesti povezanih s pretilošću, kao što su dijabetes tipa 2, visoki krvni tlak i bolesti srca.

Nakon koliko vremena Xenical djeluje?

Djelovanje Xenicala može se primijetiti već nakon nekoliko dana upotrebe, osobito u smanjenju masti u stolici, što je pokazatelj smanjenja apsorpcije masti iz hrane.

Većina korisnika primjećuje početak gubitka težine unutar prvih nekoliko tjedana. Međutim, maksimalni učinci u gubitku težine obično se postižu nakon nekoliko mjeseci redovite upotrebe.

Preporučuje se konzultirati se s liječnikom kako bi se pratio napredak i napravile potrebne prilagodbe doziranja ili prehrane.

Kada se mora koristiti lijek?

Tko treba koristiti Xenical?

Xenical je namijenjen osobama s prekomjernom težinom ili pretilima, posebno onima s indeksom tjelesne mase (BMI) od 30 ili više. Također se može propisati osobama s BMI-om od 27 ili više ako imaju druge zdravstvene probleme povezane s težinom, kao što su dijabetes, visoki krvni tlak ili visoki kolesterol.

Najbolji rezultati se postižu kada se koristi kao dio opsežnog programa mršavljenja, uključujući dijetu, vježbanje i promjene u ponašanju.

Preporučuje se konzultacija s liječnikom prije početka uzimanja Xenicala kako bi se utvrdilo je li lijek prikladan za pojedinca, uzimajući u obzir zdravstveno stanje i trenutne lijekove.

Kako se lijek uzima?

Što jesti kada uzimate Xenical

Pri uzimanju Xenicala, važno je slijediti dijetu s niskim udjelom masti. Preporučuje se da dnevni unos masti ne prelazi 30% ukupnih konzumiranih kalorija. To znači izbjegavanje masne hrane, kao što su pržena hrana, masno meso i punomasni mliječni proizvodi.

Umjesto toga, fokusirajte se na uravnoteženu prehranu bogatu voćem, povrćem, cjelovitim žitaricama i nemasnim proteinima. Ovo će pomoći u smanjenju nuspojava povezanih s unosom masti i potaknuti zdrav gubitak težine.

Važno je također osigurati dovoljan unos vitamina i minerala, posebno onih koji su topljivi u mastima, jer Xenical može utjecati na njihovu apsorpciju.

Kako koristiti Xenical i koje su doze?

Xenical se obično uzima tri puta dnevno s glavnim obrocima koji sadrže malo masti. Preporučena doza je jedna kapsula od 120 mg uz svaki obrok.

Ako obrok ne sadrži masti ili ako preskočite obrok, možete preskočiti dozu Xenicala. Važno je ne uzimati više od preporučene dnevne doze.

Pridržavanje uputa za doziranje i pravilna prehrana ključni su za postizanje najboljih rezultata i smanjenje nuspojava.

Što trebam učiniti ako propustim tabletu Xenical?

Ako propustite dozu Xenicala, uzmite je čim se sjetite, pod uvjetom da je prošlo manje od sat vremena od vašeg obroka. Ako je prošlo više vremena, preskočite propuštenu dozu i nastavite s redovitim rasporedom doziranja.

Nije preporučljivo uzimati dvostruku dozu kako biste nadoknadili propuštenu dozu, jer to može povećati rizik od nuspojava.

Redovito uzimanje lijeka ključno je za njegovu učinkovitost, stoga pokušajte uspostaviti rutinu kako biste se sjetili uzeti svaku dozu.

Tko ne bi trebao uzimati Xenical Generic?

Kome je Xenical kontraindiciran?

Xenical je kontraindiciran kod osoba s kroničnim malapsorpcijskim sindromom, stanjem koje ometa apsorpciju hranjivih tvari. Također, nije preporučljiv za osobe s kolestazom, stanjem koje ometa protok žuči.

Osobe koje imaju povijest alergijskih reakcija na orlistat ili bilo koji drugi sastojak Xenicala također ne bi trebale koristiti ovaj lijek.

Preporučuje se oprez pri korištenju Xenicala kod osoba s povijestom bubrežnih kamenaca ili poremećaja u apsorpciji masti, kao što su određene vrste jetrenih bolesti.

Primjena Xenical Generica tijekom trudnoće i dojenja

Xenical se ne preporučuje za upotrebu tijekom trudnoće, jer nema dovoljno podataka o njegovoj sigurnosti u trudnoći. Ako planirate trudnoću ili zatrudnite tijekom korištenja Xenicala, odmah se obratite liječniku.

Također, nema dovoljno podataka o tome izlučuje li se orlistat u majčino mlijeko. Stoga, upotreba Xenicala tijekom dojenja nije preporučljiva. Ako dojite, razgovarajte s liječnikom prije uzimanja ovog lijeka.

FAQs

1. Kako funkcioniše Xenical generički?

Xenical generički sadrži aktivni sastojak orlistat koji pomaže u smanjenju apsorpcije masti u telu. To dovodi do smanjenja kalorijskog unosa i gubitka težine.

2. Ko bi trebao koristiti Xenical generički?

Xenical generički je namenjen odraslim osobama sa prekomernom težinom ili gojaznošću. Pre nego što ga koristite, obratite se svom lekaru kako biste utvrdili da li je ovaj lek odgovarajuća opcija za vas.

3. Kako se koristi Xenical generički?

Preporučena doza Xenical generičkog je obično jedna kapsula tri puta dnevno uz svaki glavni obrok. Sledite upute lekara ili farmaceuta o načinu primene i trajanju terapije.

4. Da li Xenical generički ima neželjene efekte?

Da, kao i većina lekova, Xenical generički može izazvati neželjene efekte kao što su gastrointestinalni problemi, masnoće u stolici ili nadutost. Važno je konzultovati se sa lekarom ako primetite neke neželjene efekte.

5. Koliko dugo mogu koristiti Xenical generički?

Trajanje upotrebe Xenical generičkog zavisi od individualnih potreba i preporuka lekara. Nikada ne prekoračujte preporučenu dozu i sledite upute stručnjaka za najbolje rezultate.

Novi Komentar

Web stranica
Isporuka
Cijena / Performanse
Preporuka
CAPTCHA