Moja korpa 0
Antabuse generički - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva u Hrvatskoj

Antabuse generički - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva u Hrvatskoj

Antabuse generički je lijek koji se koristi za liječenje alkoholizma. Djeluje tako da uzrokuje neugodne reakcije u tijelu ako osoba koja ga uzima konzumira alkohol, potičući tako apstinenciju od alkohola kao dio terapije.

Aktivni sastojak: Disulfiram

 • Dostava 4-9 dana
 • Načini plaćanja
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Besplatna dostava za narudžbe veće od 200.00€

Antabuse Generički

Naziv proizvoda Aktivni sastojak Doziranje Primjena Nuspojave Interakcije
Antabuse Generički Disulfiram 250-500 mg dnevno Terapija ovisnosti o alkoholu Glavobolja, umor, metalni okus Alkohol, neki lijekovi

Što je Antabuse i Kako Djeluje

Antabuse generički, poznat kao disulfiram, koristi se u liječenju alkoholizma. Ovaj lijek djeluje blokiranjem enzima koji sudjeluje u metabolizmu alkohola, što dovodi do neugodnih simptoma kada se konzumira alkohol. Ova metoda pomaže smanjiti želju za alkoholom.

Korištenje Antabusea potiče pacijente na apstinenciju od alkohola, jer konzumacija alkohola tijekom terapije Antabuseom može rezultirati teškim fizičkim reakcijama. Reakcije uključuju mučninu, povraćanje, palpitacije i glavobolje.

Ovaj lijek se koristi u kombinaciji s drugim tretmanima i terapijama za alkoholizam, kao što su psihoterapija i podrška skupina, kako bi se postigao najbolji mogući rezultat u borbi protiv ovisnosti.

Ključne Prednosti Antabuse Generičkog Lijeka

Glavna prednost Antabusea je njegova učinkovitost u stvaranju odvratnosti od alkohola kod osoba koje se liječe od ovisnosti. Korištenjem Antabusea, pacijenti razvijaju fizičku reakciju na alkohol koja pomaže u održavanju apstinencije.

Ovaj lijek je također koristan kao preventivna mjera, jer prisutnost neugodnih fizičkih reakcija smanjuje vjerojatnost da će osoba ponovno posegnuti za alkoholom. Disulfiram, aktivna supstanca, djeluje brzo i efikasno, pružajući dodatnu podršku u procesu oporavka.

Antabuse generički je dostupan po pristupačnijoj cijeni u usporedbi s markiranim verzijama, čineći ga dostupnim širem krugu pacijenata. Ovaj lijek je postao ključni alat u terapiji alkoholizma zahvaljujući svojoj dostupnosti i efikasnosti.

Indikacije za Upotrebu Antabusea

Antabuse se primjenjuje u liječenju kroničnog alkoholizma, gdje postoji jasna želja za prestankom konzumacije alkohola. Lijek je prikladan za osobe koje su svjesne svoje ovisnosti i spremne su se aktivno boriti protiv nje.

Prije započinjanja terapije Antabuseom, važno je provesti medicinsku procjenu kako bi se utvrdilo da nema kontraindikacija, poput određenih srčanih ili jetrenih bolesti. Također, potrebna je podrška i praćenje od strane zdravstvenog tima tijekom terapije.

Antabuse nije prikladan za svakoga i ne smije se koristiti kao jedini tretman za alkoholizam. Umjesto toga, treba ga smatrati dijelom sveobuhvatnog tretmana koji uključuje psihološku podršku i savjetovanje.

FAQs o Antabuse generičkom proizvodu

1. Kako Antabuse generički djeluje?

Antabuse generički sadrži disulfiram, tvar koja uzrokuje neugodne reakcije kada se konzumira alkohol. To pomaže osobama koje žele prestati s konzumacijom alkohola, stvarajući neprijatne simptome poput mučnine i crvenila kože.

2. Kako pravilno uzimati Antabuse generički?

Preporučena doza Antabuse generičkog lijeka obično se uzima jednom dnevno. Važno je slijediti upute liječnika i izbjegavati konzumaciju alkohola tijekom terapije. Provjerite s vašim zdravstvenim stručnjakom kako pravilno koristiti ovaj lijek.

3. Koje nuspojave mogu nastati uzimanjem Antabuse generičkog lijeka?

Moguće nuspojave uključuju mučninu, povraćanje, glavobolju i umor. Ako primijetite ozbiljne nuspojave, odmah se obratite svom liječniku. Ne zaboravite obavijestiti ih o svim lijekovima koje trenutno uzimate.

4. Koliko dugo traje terapija Antabuse generičkim lijekom?

Trajanje terapije Antabuse generičkim lijekom varira ovisno o individualnim potrebama i reakcijama pacijenta. Liječnik će odrediti optimalno trajanje terapije prema vašem zdravstvenom stanju i ciljevima liječenja.

5. Mogu li koristiti Antabuse generički ako sam trudna ili dojim?

Trudnice i dojilje trebaju konzultirati svog liječnika prije početka terapije Antabuse generičkim lijekom. Važno je raspraviti potencijalne rizike i koristi lijeka kako bi se donijela informirana odluka o liječenju tijekom ovih razdoblja.

Novi Komentar

Web stranica
Isporuka
Cijena / Performanse
Preporuka
CAPTCHA