Moja korpa 0
Ciprofloksacin 500 mg filmom obložene tablete - Najbolji izbor u Hrvatskoj

Ciprofloksacin 500 mg filmom obložene tablete - Najbolji izbor u Hrvatskoj

Cipro generički je lijek koji sadrži aktivnu tvar ciprofloksacin, a koristi se za liječenje različitih bakterijskih infekcija. Djeluje tako da uništava bakterije i time pomaže u ublažavanju simptoma infekcija kao što su upala mokraćnog sustava, respiratornih infekcija i kožnih bolesti.

Aktivni sastojak: Ciprofloxacin

 • Dostava 4-9 dana
 • Načini plaćanja
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Besplatna dostava za narudžbe veće od 200.00€

Cipro Generički

Naziv proizvodaCipro Generički
Aktivni sastojakCiprofloksacin
Dostupne doze250mg, 500mg, 750mg
Način primjeneOralno
Djelovanje lijekaAntibiotik širokog spektra
Očekivano trajanje liječenjaOvisno o indikaciji

Informacije o Propisivanju

Ograničenje Primjene Lijeka

Cipro Generički koristi se s oprezom kod osoba s prethodnom poviješću poremećaja vezanih uz tetive. Ne preporučuje se uporaba kod djece i adolescenata, osim u specifičnim slučajevima. Kod starijih pacijenata postoji povećani rizik od nuspojava.

Potrebno je izbjegavati izlaganje jakom suncu ili UV zračenju tijekom terapije. Lijek se ne smije koristiti u slučaju preosjetljivosti na ciprofloksacin ili druge kinolone.

Oprez je potreban i kod pacijenata s teškim bubrežnim i jetrenim oštećenjima. U takvim slučajevima, doziranje treba prilagoditi individualno.

Indikacija po HZZO

Cipro Generički propisuje se za liječenje različitih bakterijskih infekcija kao što su infekcije dišnog sustava, mokraćnog sustava, kože, kostiju i zglobova. Također se koristi u liječenju određenih spolno prenosivih bolesti.

Lijek je na popisu HZZO-a, što omogućuje povoljniju nabavu za pacijente. Međutim, dostupnost i cijena mogu varirati ovisno o regiji i ljekarni.

Doziranje i Način Primjene

Doziranje Cipro Generičkog ovisi o vrsti i težini infekcije, kao i o dobi, težini i funkciji bubrega pacijenta. Uobičajena doza za odrasle osobe kreće se od 250 mg do 750 mg dva puta dnevno.

Lijek se uzima oralno, s čašom vode, s hranom ili bez nje. Važno je dovršiti cijeli tijek liječenja čak i ako se simptomi poboljšaju kako bi se spriječila rezistencija bakterija na antibiotik.

Pacijenti trebaju izbjegavati uzimanje antacida, mineralnih dodataka, i multivitamina zajedno s Cipro Generičkim jer mogu utjecati na apsorpciju lijeka.

Trudnoća i Dojenje

Cipro Generički nije preporučen za uporabu tijekom trudnoće osim ako to nije strogo neophodno. Studije su pokazale potencijalne rizike za fetus.

Tijekom dojenja, Cipro Generički se također ne preporučuje jer aktivne tvari mogu preći u majčino mlijeko i na taj način utjecati na dijete.

Pakiranje i Cijena

Pakiranja Cipro Generičkog variraju, uobičajena su pakiranja od 10, 20, ili 30 tableta. Cijene se mogu razlikovati ovisno o ljekarni i regiji, ali obično su povoljnije u usporedbi s originalnim lijekom.

NOVO: Provjera Interakcija Lijekova

Cipro Generički može stupiti u interakciju s raznim drugim lijekovima, što može utjecati na njegovu učinkovitost ili povećati rizik od nuspojava. Posebna pažnja se savjetuje kod istovremene upotrebe s antikoagulansima, nekim antiaritmicima, i metotreksatom.

FAQs

1. Kako djeluje "Cipro generički"?

"Cipro generički" je antibiotik koji sadrži ciprofloksacin. On djeluje inhibiranjem rasta bakterija i ubijanjem štetnih mikroorganizama u tijelu. Koristi se za liječenje različitih bakterijskih infekcija, uključujući infekcije urinarnog trakta, kožne infekcije i respiratorne infekcije.

2. Kako trebam uzimati "Cipro generički"?

Preporučuje se uzimanje "Cipro generički" prema uputama svog liječnika ili farmaceuta. Obično se uzima s hranom, kako bi se smanjila mogućnost nuspojava. Važno je slijediti propisani režim doziranja i ne prekidati terapiju prije nego što vam to savjetuje stručnjak za zdravlje.

3. Koje nuspojave mogu očekivati pri uzimanju "Cipro generički"?

Nuspojave "Cipro generički" mogu uključivati mučninu, proljev, glavobolju i osjetljivost na svjetlo. Rijetko, mogu se pojaviti ozbiljnije nuspojave kao što su alergijske reakcije ili oštećenje tetiva. Ako primijetite bilo kakve neobične simptome, odmah obavijestite svog liječnika.

4. Mogu li uzimati alkohol dok koristim "Cipro generički"?

Ne preporučuje se konzumacija alkohola dok uzimate "Cipro generički". Alkohol može povećati rizik od nuspojava i smanjiti učinkovitost lijeka. Preporučuje se izbjegavanje alkohola tijekom terapije s ovim lijekom.

Novi Komentar

Web stranica
Isporuka
Cijena / Performanse
Preporuka
CAPTCHA