Moja korpa 0
Champix Generički - 0,5 mg Filmom Obložene Tablete za Odvikavanje od Pušenja u Hrvatskoj

Champix Generički - 0,5 mg Filmom Obložene Tablete za Odvikavanje od Pušenja u Hrvatskoj

Champix generički je lijek koji pomaže osobama da prestanu pušiti. Djeluje tako da smanjuje želju za cigaretama i ublažava simptome odvikavanja, čineći proces prestanka pušenja lakšim i učinkovitijim.

Aktivni sastojak: Varenicline

 • Dostava 4-9 dana
 • Načini plaćanja
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Besplatna dostava za narudžbe veće od 200.00€

Champix Generički

Karakteristike Champix Generičkog
Aktivna Supstanca Vareniklin
Forma Lijeka Tablete
Primjena Prestanak pušenja
Doziranje Ovisno o liječničkom savjetu
Trajanje Terapije Uobičajeno 12 tjedana
Nuspojave Moguće glavobolje, mučnina, nesanica

Što je Champix generički?

Champix generički je lijek namijenjen za pomoć u prestanku pušenja. Sadrži aktivnu supstancu vareniklin koja djeluje na mozak, smanjujući želju za nikotinom i simptome povlačenja. Generički oblik Champixa pruža iste prednosti kao i originalni lijek, ali po pristupačnijoj cijeni.

Ovaj lijek se koristi kao dio sveobuhvatnog programa za prestanak pušenja koji uključuje podršku i savjetovanje. Champix generički nije namijenjen za trenutno prestanak pušenja, već postepeno smanjuje potrebu za nikotinom, čime se olakšava proces prestanka.

Generički Champix postao je popularan zbog svoje učinkovitosti i pristupačnosti, te je postao jedan od glavnih izbora za osobe koje traže pomoć u borbi protiv ovisnosti o nikotinu.

Kako Champix generički djeluje?

Champix generički djeluje vezanjem na iste receptore u mozgu na koje se veže nikotin. Kada vareniklin, aktivna supstanca u Champixu, zauzme te receptore, smanjuje želju za pušenjem i simptome povlačenja. To omogućava postepeno smanjenje ovisnosti o nikotinu bez teških simptoma apstinencije.

Lijek također smanjuje užitak od pušenja, čineći ga manje privlačnim. Kada osoba puši dok uzima Champix, osjećaj zadovoljstva koji obično prati pušenje je znatno umanjen, što dodatno pomaže u procesu odvikavanja.

Osim toga, Champix generički pomaže u stabilizaciji razine neurotransmitera u mozgu, što pridonosi smanjenju psihičkih simptoma povlačenja kao što su tjeskoba i razdražljivost.

Upute za upotrebu Champix generičkog

Kako pravilno koristiti Champix?

Champix generički se obično uzima jednom do dva puta dnevno, s punom čašom vode, s hranom ili bez nje. Važno je započeti s terapijom prije datuma planiranog prestanka pušenja, obično tjedan dana unaprijed.

Terapija obično traje 12 tjedana. Prvi tjedan koristi se manja doza za postupno navikavanje tijela na lijek, nakon čega slijedi povećanje doze. Uzimanje lijeka treba biti redovito, u isto vrijeme svaki dan, kako bi se osigurala njegova najveća učinkovitost.

Upozorenja i mjere opreza

Kada ne smijete koristiti Champix?

Champix generički nije preporučljiv za osobe s alergijom na vareniklin ili bilo koju drugu komponentu lijeka. Također, treba biti oprezan kod osoba s teškim bubrežnim ili jetrenim bolestima, kao i kod osoba s poviješću mentalnih bolesti.

U trudnoći i dojenju, Champix se ne smije koristiti bez savjeta liječnika. Iako je lijek učinkovit, on može imati nuspojave kao što su mučnina, glavobolja, nesanica i promjene raspoloženja, pa se preporučuje oprez pri korištenju.

Doziranje i način primjene Champix generičkog

Standardni režim doziranja Champixa počinje s niskom dozom koja se postupno povećava. Prvi tjedan obično se uzima 0.5 mg jednom dnevno, nakon čega se doza povećava na 0.5 mg dva puta dnevno. Od drugog tjedna, doza se povećava na 1 mg dva puta dnevno, što je standardna terapijska doza.

U slučaju bilo kakvih nuspojava, liječnik može prilagoditi dozu ili preporučiti prekid terapije. Važno je strogo se držati uputa liječnika i ne mijenjati doziranje bez konzultacija.

Trudnoća i dojenje

Tijekom trudnoće i dojenja, uporaba Champix generičkog zahtijeva poseban oprez. Budući da nema dovoljno podataka o sigurnosti vareniklina u ovim razdobljima, preporučuje se izbjegavanje uporabe osim ako to nije izričito preporučeno od strane liječnika.

U slučaju nužde, liječnik će procijeniti rizike i koristi uporabe Champixa za majku i dijete. Uvijek je važno konzultirati se sa svojim liječnikom prije početka bilo kakve terapije tijekom trudnoće ili dojenja.

Pakiranje i cijena Champix generičkog

Champix generički dolazi u različitim pakiranjima, obično s tabletama od 0.5 mg i 1 mg. Cijena varira ovisno o pakiranju i dozi, ali je općenito pristupačnija u odnosu na originalni Champix.

Informacije o pakiranju i trenutnoj cijeni mogu se naći u ljekarnama ili na web stranicama specijaliziranim za prodaju lijekova. Važno je kupovati lijekove samo iz pouzdanih izvora kako bi se osigurala njihova kvaliteta i sigurnost.

Interakcije Champix generičkog s drugim lijekovima

NOVO: Provjera interakcija lijekova

Champix generički može interagirati s određenim lijekovima, stoga je važno obavijestiti liječnika o svim lijekovima koje trenutno uzimate. Posebnu pažnju treba obratiti na lijekove koji utječu na mozak, kao što su antidepresivi ili sedativi.

Novi alati za provjeru interakcija lijekova dostupni su online, omogućavajući pacijentima da provjere moguće interakcije prije početka terapije. Ipak, najsigurnije je konzultirati se s liječnikom ili farmaceutom.

FAQs

Kako Champix Generički pomaže u prestanku pušenja?

Champix Generički sadrži aktivni sastojak vareniklin, koji djeluje na receptore nikotina u mozgu. To smanjuje želju za pušenjem i simptome povlačenja, čime olakšava prestanak pušenja.

Koliko dugo trebam koristiti Champix Generički?

Trajanje upotrebe Champix Generičkog može varirati, ali obično se preporučuje da ga koristite najmanje 12 tjedana kako biste postigli potpuno prestanak pušenja. Vaš liječnik će vam dati precizne smjernice o trajanju terapije.

Koje nuspojave mogu očekivati tijekom upotrebe Champix Generičkog?

Neki od mogućih nuspojava Champix Generičkog uključuju mučninu, glavobolju, problema sa spavanjem i promjene raspoloženja. Važno je konzultirati se s liječnikom ako primijetite bilo koje neželjene reakcije.

Mogu li koristiti Champix Generički ako sam trudna ili dojim?

Ne preporučuje se korištenje Champix Generičkog tijekom trudnoće ili dojenja, osim ako vaš liječnik ne smatra da je korist veća od potencijalnih rizika. Obratite se svom liječniku kako biste razgovarali o mogućnostima i alternativama.

Novi Komentar

Web stranica
Isporuka
Cijena / Performanse
Preporuka
CAPTCHA