Moja korpa 0
Prozac generički oralna otopina - Uputa o lijeku

Prozac generički oralna otopina - Uputa o lijeku

Prozac generički je lijek koji se koristi za liječenje depresije i drugih mentalnih poremećaja. Ovaj lijek djeluje tako da povećava nivo serotonina u mozgu, što može pomoći u poboljšanju raspoloženja i smanjenju simptoma depresije.

Aktivni sastojak: Fluoxetine

 • Dostava 4-9 dana
 • Načini plaćanja
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Besplatna dostava za narudžbe veće od 200.00€

Prozac Generički

Naziv Lijeka Generički Prozac
Aktivna Supstanca Fluoksetin
Forma Kapsule, Tablete
Doziranje 20-60 mg/dan
Indikacije Depresija, OCD, Bulimija
Trajanje Terapije Obično nekoliko tjedana do mjeseci
Nuspojave Glavobolja, Mučnina, Nesanicu

Opći Pregled Lijeka

Generički Prozac, poznat po svojoj aktivnoj supstanci fluoksetinu, je antidepresiv iz skupine selektivnih inhibitora ponovne pohrane serotonina (SSRI). Koristi se za liječenje velikog spektra psihičkih poremećaja, uključujući depresiju, opsesivno-kompulzivni poremećaj (OCD) i bulimiju.

Ovaj lijek djeluje povećanjem razine serotonina u mozgu, što dovodi do poboljšanja raspoloženja i smanjenja simptoma anksioznosti. Generički Prozac se obično smatra sigurnim i učinkovitim lijekom, no može izazvati nuspojave kao što su glavobolja, mučnina i nesanica.

Korištenje generičkog Prozaca treba biti pod nadzorom liječnika, posebno zbog mogućih interakcija s drugim lijekovima i potrebe prilagodbe doziranja ovisno o stanju i reakciji pacijenta.

Aktivna Supstanca: Fluoksetin

Fluoksetin, aktivna supstanca u generičkom Prozacu, primarno djeluje kao inhibitor ponovne pohrane serotonina, čime povećava njegovu dostupnost u sinapsama mozga. Ovo djelovanje rezultira poboljšanjem raspoloženja i smanjenjem simptoma depresije i anksioznosti.

Ova supstanca je prvi put odobrena za medicinsku upotrebu u 1980-im godinama i od tada se koristi kao standard u liječenju mnogih psihičkih poremećaja. Fluoksetin je poznat po svom dugom poluživotu, što znači da se metabolizira sporije od drugih antidepresiva, omogućavajući stabilniju razinu lijeka u tijelu.

Indikacije za Upotrebu

Generički Prozac se primarno koristi za liječenje velikog broja psihičkih poremećaja. Najčešće indikacije uključuju tretman velike depresivne epizode, opsesivno-kompulzivnog poremećaja i bulimije. Također se koristi u liječenju panike, anksioznosti i posttraumatskog stresnog poremećaja.

Ovaj lijek je posebno koristan u dugotrajnim terapijama, zahvaljujući njegovoj sposobnosti da stabilizira raspoloženje i smanji simptome povezane s navedenim poremećajima. Međutim, važno je naglasiti da se puni učinak Prozaca može osjetiti tek nakon nekoliko tjedana upotrebe.

FAQs za Prozac generički

Pitanje 1: Kako djeluje Prozac generički?

Prozac generički sadrži aktivni sastojak fluoksetin koji utječe na kemikalije u mozgu koje su povezane s depresijom, anksioznošću i drugim mentalnim poremećajima.

Pitanje 2: Kome je namijenjen Prozac generički?

Prozac generički se obično koristi za liječenje depresije, anksioznosti, paničnog poremećaja, poremećaja hranjenja i drugih mentalnih problema. No, samo vaš liječnik može odrediti je li Prozac generički prikladan za vaše potrebe.

Pitanje 3: Kako se koristi Prozac generički?

Uobičajena doza i način primjene Prozac generičkog lijeka određuju se individualno od strane liječnika. Slijedite upute na receptu i nemojte mijenjati dozu bez konzultacije s liječnikom.

Pitanje 4: Koje su moguće nuspojave Prozac generičkog lijeka?

Nuspojave Prozac generičkog lijeka mogu uključivati ​​mučninu, glavobolju, nesanicu i druge simptome. Obratite se svom liječniku ako primijetite bilo kakve neželjene reakcije.

Pitanje 5: Postoji li rizik od ovisnosti o Prozac generičkom lijeku?

Prozac generički obično nema visok rizik od ovisnosti. Međutim, uvijek slijedite liječničke upute i ne koristite ga dulje ili u većim dozama nego što je propisano.

Novi Komentar

Web stranica
Isporuka
Cijena / Performanse
Preporuka
CAPTCHA