Moja korpa 0
Cetirizin tablete (10 mg) - Uputa o lijeku za alergije

Cetirizin tablete (10 mg) - Uputa o lijeku za alergije

Zyrtec generički je lijek koji se koristi za olakšavanje simptoma alergijskih reakcija, kao što su kihanje, svrbež, curenje nosa i crvenilo očiju. Ovaj lijek djeluje blokirajući histamin, tvar koja izaziva alergijske simptome, pružajući brzo i učinkovito olakšanje od alergijskih problema.

Aktivni sastojak: Cetirizine

 • Dostava 4-9 dana
 • Načini plaćanja
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Besplatna dostava za narudžbe veće od 200.00€

Zyrtec Generički

Aktivni SastojakCetirizin
Doziranje10 mg jednom dnevno
Trajanje Djelovanja24 sata
IndikacijeAlergijski rinitis, Koprivnjača

Što je Generički Zyrtec i za što se koristi

Generički Zyrtec, poznat kao cetirizin, je antihistaminik koji se koristi za ublažavanje simptoma alergija, kao što su kihanje, svrbež, suzne oči i curenje nosa. Djelotvoran je u tretiranju sezonskih alergija, kao i alergijskih reakcija na prašinu, plijesan i dlaku kućnih ljubimaca.

Lijek inhibira djelovanje histamina, kemikalije u tijelu koja uzrokuje alergijske simptome. Generički Zyrtec je pogodan za svakodnevnu uporabu i obično počinje djelovati unutar sat vremena od uzimanja.

Informacije o propisivanju

Generički Zyrtec se obično propisuje kao oralna terapija za kratkotrajno i dugotrajno liječenje alergijskih stanja. Lijek se može koristiti u djece starije od dvije godine, odraslih i starijih osoba. Propisuje se za simptomatsko liječenje alergijskog rinitisa i kronične idiopatske urtikarije (koprivnjače).

Lijek je dostupan bez recepta, ali se preporučuje konzultacija s liječnikom prije početka uzimanja, posebno za osobe s kroničnim zdravstvenim problemima ili one koji već uzimaju druge lijekove.

Ograničenja upotrebe lijeka

Generički Zyrtec se ne preporučuje osobama s teškim bubrežnim poremećajima i onima koji su alergični na cetirizin ili bilo koji drugi sastojak lijeka. Oprez je potreban kod osoba s faktorima rizika za kardiovaskularne bolesti, kao i kod trudnica i dojilja.

Lijek može uzrokovati pospanost, stoga se preporučuje oprez kod vožnje ili rada s opasnim strojevima. Izbjegavati alkohol tijekom liječenja cetirizinom.

Doziranje i primjena

Standardna doza za odrasle i djecu stariju od 12 godina je 10 mg jednom dnevno. Za djecu od 6 do 12 godina, doza se može podijeliti na 5 mg dva puta dnevno. Doziranje za djecu mlađu od 6 godina određuje pedijatar.

Lijek se može uzimati s hranom ili bez nje, a tableta se proguta cijela s čašom vode.

Kako uzimati Generički Zyrtec

Tabletu Generičkog Zyrteca treba uzimati svaki dan u isto vrijeme za najbolje rezultate. Može se uzimati s hranom ili na prazan želudac. Ako imate osjetljiv želudac, preporučuje se uzimanje lijeka s hranom.

Ne prekidajte terapiju bez konzultacije s liječnikom, čak i ako se osjećate bolje. Puno djelovanje lijeka može se osjetiti nakon nekoliko dana redovitog uzimanja.

Upute za propuštene doze

Ako propustite dozu, uzmite je čim se sjetite. Ako je vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i nastavite s redovnim rasporedom. Ne uzimajte dvostruku dozu kako biste nadoknadili propuštenu.

Česta pitanja o Zyrtec generičkom proizvodu

Pitanje 1: Što je Zyrtec generički?

Zyrtec generički je generički oblik lijeka Zyrtec, koji sadrži aktivnu tvar cetirizin. Koristi se za olakšavanje simptoma alergija.

Pitanje 2: Kako Zyrtec generički djeluje?

Zyrtec generički djeluje tako da blokira djelovanje histamina u tijelu, što pomaže u smanjenju simptoma alergija kao što su kihanje, svrbež, i curenje nosa.

Pitanje 3: Kako se uzima Zyrtec generički?

Preporučena doza Zyrtec generičkog lijeka je jedna tableta (10 mg) dnevno. Tabletu treba uzeti s čašom vode, po mogućnosti uz obrok.

Pitanje 4: Koje su moguće nuspojave Zyrtec generičkog lijeka?

Moguće nuspojave Zyrtec generičkog lijeka uključuju pospanost, suha usta, glavobolju i rijetko mučninu. Ako primijetite ozbiljne nuspojave, odmah se obratite svom liječniku.

Pitanje 5: Je li Zyrtec generički dostupan bez recepta?

Da, Zyrtec generički je dostupan bez recepta, ali uvijek se preporučuje konzultacija s liječnikom prije početka uzimanja bilo kojeg lijeka.

Pitanje 6: Mogu li uzimati Zyrtec generički tijekom trudnoće ili dojenja?

Trudnice i dojilje trebaju se posavjetovati sa svojim liječnikom prije nego što počnu uzimati Zyrtec generički ili bilo koji drugi lijek, kako bi bili sigurni da je to sigurno za njih i njihovu bebu.

Novi Komentar

Web stranica
Isporuka
Cijena / Performanse
Preporuka
CAPTCHA