Moja korpa 0
Roaccutane generički - informacije o proizvodu, djelovanje, nuspojave, cijena u Hrvatskoj

Roaccutane generički - informacije o proizvodu, djelovanje, nuspojave, cijena u Hrvatskoj

Accutane generički je lijek koji se koristi za liječenje teških oblika akni. Ovaj lijek djeluje smanjujući proizvodnju ulja u koži i sprječavajući začepljenje pore, što dovodi do smanjenja broja akni i poboljšanja izgleda kože.

Aktivni sastojak: Isotretinoin

 • Dostava 4-9 dana
 • Načini plaćanja
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Besplatna dostava za narudžbe veće od 200.00€

Accutane Generički

Naziv proizvodaAccutane generički
Aktivni sastojakIzotretinoin
IndikacijeTretman teških oblika akni
DoziranjeOvisi o težini stanja i tjelesnoj težini
Trajanje terapijeObično 4-6 mjeseci
Oblik proizvodaKapsule

Što je Accutane generički i za što se koristi

Accutane generički, s aktivnim sastojkom izotretinoinom, predstavlja učinkovit tretman za teške oblike akni, posebice one koje se ne odazivaju na druge tretmane. Koristi se kod pacijenata s ozbiljnim oblicima akni, kao što su nodularne ili cistične akne, koje mogu ostaviti ožiljke. Lijek djeluje smanjenjem veličine lojnih žlijezda, čime se smanjuje proizvodnja ulja i smanjuje rizik od začepljenja pora.

Accutane generički također pomaže u smanjenju upale i broja bakterija koje uzrokuju akne. Ovaj lijek se obično koristi kao dio sveobuhvatnog plana liječenja, koji može uključivati i druge lijekove i topikalne tretmane. Pacijenti koji koriste Accutane generički često primjećuju značajna poboljšanja u stanju kože, što može pozitivno utjecati na kvalitetu njihova života.

Međutim, Accutane generički nije pogodan za sve pacijente. Kontraindiciran je u trudnoći zbog visokog rizika od urođenih mana. Također, prije i tijekom terapije potrebno je provoditi redovite medicinske preglede i testove kako bi se osiguralo sigurno korištenje lijeka.

Ključne prednosti Accutane generičkog

Accutane generički nudi brojne prednosti u liječenju teških oblika akni. Jedna od glavnih prednosti je njegova učinkovitost u smanjenju težine i učestalosti akni. Mnogi pacijenti doživljavaju značajno poboljšanje stanja kože nakon završetka terapije, što može trajno smanjiti pojavu akni.

Osim toga, Accutane generički pomaže u smanjenju upale i crvenila povezanih s teškim aknama, što dovodi do poboljšanja izgleda i teksture kože. Lijek također može pomoći u smanjenju rizika od ožiljaka, što je posebno važno za osobe s cističnim aknama koje često ostavljaju trajne ožiljke.

Pacijenti koji koriste Accutane generički također mogu imati dugotrajne rezultate. Nakon završetka terapije, većina pacijenata doživljava dugoročno poboljšanje, s manjom potrebom za ponovnim liječenjem. Ovo dugotrajno djelovanje čini Accutane generički iznimno vrijednim u upravljanju teškim aknama.

Kako Accutane generički djeluje

Accutane generički djeluje smanjenjem veličine i aktivnosti lojnih žlijezda u koži, što smanjuje proizvodnju ulja. Ovo smanjenje proizvodnje ulja je ključno u liječenju akni, jer prekomjerno ulje može dovesti do začepljenja pora i stvaranja akni. Također, lijek smanjuje upalu i pomaže u obnavljanju normalne teksture kože.

Izotretinoin, aktivni sastojak Accutane generičkog, također utječe na keratinizaciju kože, proces u kojem se odumrle kožne stanice odvajaju i obnavljaju. Ovim mehanizmom, Accutane generički pomaže u smanjenju formiranja komedona (mitisera i prištića) i olakšava čišćenje postojećih akni.

Pored ovih učinaka, Accutane generički pomaže u smanjenju broja bakterija koje su često prisutne u aknama. Ovaj antibakterijski učinak dodatno pomaže u smanjenju upale i sprječava nastanak novih akni.

FAQs for Accutane generički

1. Što je Accutane generički?

Accutane generički je generički oblik lijeka Accutane, koji sadrži istu aktivnu tvar kao originalni proizvod, ali pod drugim imenom. Ovaj lijek često se koristi za liječenje teških oblika akni.

2. Kako Accutane generički djeluje?

Accutane generički sadrži izotretinoin, koji smanjuje proizvodnju sebuma (masnoće) u koži. Ovo smanjenje masnoće pomaže u smanjenju upala i sprečava stvaranje novih akni.

3. Koje nuspojave mogu nastati pri upotrebi Accutane generički?

Nuspojave mogu uključivati suhu kožu, osjetljivost na sunce, bolove u mišićima i zglobovima te promjene u raspoloženju. Važno je konzultirati se s liječnikom prije početka terapije kako biste razgovarali o potencijalnim rizicima i nuspojavama.

4. Kako uzimati Accutane generički?

Liječnik će propisati odgovarajuću dozu Accutane generičkog prema vašem stanju kože. Važno je slijediti upute liječnika i uzimati lijek prema propisanom rasporedu. Također, preporučuje se uzimanje lijeka tijekom obroka kako bi se poboljšala apsorpcija.

5. Mogu li koristiti Accutane generički tijekom trudnoće?

Ne preporučuje se korištenje Accutane generičkog tijekom trudnoće jer može uzrokovati ozbiljne defekte kod fetusa. Ako planirate trudnoću ili ste trudni, obavijestite svog liječnika kako bi razgovarali o sigurnim alternativama za liječenje akni.

Odgovori za Hrvatsku

1. Gdje mogu nabaviti Accutane generički u Hrvatskoj?

Accutane generički dostupan je u ljekarnama diljem Hrvatske. Potrebna vam je liječnička recepta za kupnju ovog lijeka.

2. Kako mogu saznati više o Accutane generički?

Za dodatne informacije o Accutane generičkom lijeku, preporučujemo konzultaciju s vašim liječnikom ili ljekarnikom. Oni će vam pružiti sve potrebne informacije o doziranju, nuspojavama i uputama za upotrebu.

Novi Komentar

Web stranica
Isporuka
Cijena / Performanse
Preporuka
CAPTCHA